Blog

  • Workshop Facet5 – Line dance s našim tímom
    11. január 2023

    Ste zorganizovaný a potrebujete k práci tabuľky, ale kolegovia sú zameraní skôr kreatívne  a dávajú si na čas, kým odovzdajú materiály? Vnímate spätnú väzbu citlivo a potrebujete svoj pokoj, alebo ste naopak spoločenský, radi komunikujete a máločo si beriete k srdcu? Aby sme na pracovisku pochopili jeden druhého a vedeli spolu efektívne spolupracovať a komunikovať, dali sme sa do rúk výbornej koučke Petre Holic a pracovali s Facet5 profilmi osobnosti. Facet5 nám ukázal, ako sme odlišní v správaní, motivácii, komunikácii a postojoch, či už v práci alebo osobnom živote. Zároveň sme mali možnosť spoznať jeden druhého navzájom lepšie a hlbšie, čo nám ako dynamickému tímu pomôže fungovať efektívnejšie. Zistili sme, že aj keď veľa z nás pristupuje k výkonu práce inak, spája nás náklonnosť k ľuďom, láska k našej práci a túžba byť jeden pre druhého oporou.

  • Peace to the World 2023
    22. december 2022

    Jeden múdry muž raz povedal, že život môže byť chaotický a náhodný, keď ho prežívame, ale pri spätnom pohľade je všetko oveľa jasnejšie. Tento rok bola naša cesta kľukatá, priniesla rôzne zvraty, úspechy i sklamania. Cez to všetko naďalej rastieme, vytrvalo kráčame vpred, podporujeme tých, ktorí to najviac potrebujú, a tešíme sa so vzácnych chvíľ s rodinou, priateľmi a naším tímom. V Human Dynamic Europe sme veľmi vďační za hodnotné partnerstvo s našimi klientmi a vzájomnú vieru v pomoc druhým prostredníctvom starostlivosti o ich duševné zdravie a vzťahy. Tento rok sme sa v našim tíme rozhodli, že namiesto vianočných darčekov podporíme odborné psychologické poradenstvo pre traumatizované deti v sirotinci Praise Gate na okraji Nairobi a v škole sv. Anny v oblasti Murang v Keni počas celého roku 2023 prostredníctvom nadácie Integra. Peace to the World alebo „Mier celému svetu“ je naším prianím nielen počas nadchádzajúceho vianočného obdobia, ale aj pre rok 2023. Nech je rok 2023 pre Vás a Vašich blízkych pokojný, zmysluplný, plný radostných chvíľ a času pre seba, nových dobrodružstiev a odvahy vykročiť mimo komfortnej zóny, uzdravenia pre bolestivé oblasti vo Vašom živote, aby vnútorne obohatil Vás a Vaše vzťahy.

  • Predvianočné tímové posedenie
    19. december 2022

    Predvianočné tímové posedenie patrí k našim najmilším spoločným tradíciám. Okrem vynikajúceho jedla a obohacujúcich rozhovorov sme sa tento rok opäť tešili aj z darčekov od „tajného Santu” a obľúbenej hry, počas ktorej si vyžrebované darčeky vzájomne kradneme. Hoci to znie zákerne, v skutočnosti je náš Secret Santa plný smiechu a radosti zo spoločne stráveného času, po ktorom napokon každý z kolegov odchádza domov s niečím špeciálnym. Či sme si spoločenskú hru, puzzle alebo domáce medy vyžrebovali alebo ich s kamarátskym podpichnutím ukradli kolegovi/kolegyni, úprimnú radosť a vďaku cítime po vzácnej predvianočnej aktivite všetci. Tešíme sa zase o rok!

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
    15. december 2022

    Tešíme sa, že aj tento rok mohol tím HDE spríjemniť Vianoce aj seniorom. Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? U nás v tíme vieme, že VEĽA. Urobili sme radosť darčekom, ktorý zahreje pri srdci nás, aj ich. Je to jednoduché a pritom také jedinečné - naplnili sme krabicu od topánok nielen niečím hrejivým, voňavým, mäkkým, sladkým, slaným a pre zábavu, ale vložili sme do nej aj kúsok svojho srdca, čo je to najcennejšie, čo môžeme dať tomu druhému.

  • Adventné tvorivé dielničky
    1. december 2022

    Voňavú vianočnú atmosféru bolo cítiť už pri príchode do Centra sociálnych služieb prof. Karola Matulaya, kde podporovatelia, dobrovoľníci, ale aj ľudia z blízkeho okolia strávili celé hodiny v tvorivej atmosfére, či už pri výrobe rôznych vianočných ozdôb, ikebán, pečení perníkov, maľovaní na textil a sklo. Tvorivá vianočná nálada pri zvuku kolied bola nasiaknutú vôňou ihličia, perníkov, výborného punču a klasického chlebíka s masťou a cibuľkou. Tešíme sa, že aj tím HDE mohol byť súčasťou podpory tejto zmysluplnej aktivity, ktorá robí tento svet krajším a hrejivejším.

    „Sila lásky je väčšia, než si vieme vôbec predstaviť.“ PROF. KAROL MATULAY

  • Thanksgiving 2022
    24. november 2022

    On the last Thursday of every November, people in the US celebrate Thanksgiving, a special day that places gratitude at the center of attention. It is meaningful for me because many years ago on this day, my family and I landed in the US during our escape from communism. Every year, we had much to be thankful for and to this day, it is a special time for me when I remember my own journey into adulthood, freedom, challenges, openness, opportunities, hard work and positive outcomes. During the special time of Thanksgiving, people take stock of their lives and reflect upon what they are grateful for. I wish we took more time to count the blessings in our lives and express more thankfulness to each other. I am grateful for peace to walk the streets without sirens, for my husband and my daughter who make me a better person and are my happy place, for my home that gives me safety and refuge, for my team at Human Dynamic Europe that makes me a better leader today than I was yesterday, for my work that gives me a meaningful purpose and challenges me, for my extended family that loves and supports me in my endeavors, for my clients and companies who believe that together can make the world a better place with one person at a time, and for all my friends and acquaintances who enrich me. I am so grateful to have the opportunity to love, live and learn in such a wonderful community of people and to be able to do important work on a daily basis. My hope for you at this Thanksgiving (and Christmas) is that you are surrounded by the people that you love and that you find gratitude at the center of all your celebrations. With gratitude and thankfulness, Miriam

  • Narodeninové a meninové tímové raňajky
    23. november 2022

    Aj v mesiaci november sme mali príležitosť osláviť sviatky našich skvelých kolegov. Pri chutnom jedle sme si užili tímové raňajky a popriali veľa šťastných a zdravých dní našim oslávencom. Vážime si chvíle, ktoré môžeme stráviť spolu, najmä v tomto vyťaženom období. Ešte raz ďakujeme úžasnému tímu a prajeme veľa síl do nasledujúceho obdobia.

  • Nové HDE logo
    14. november 2022

    Po piatich rokoch bol čas na zmenu. Podobne ako keď nosíte tie isté šaty dlhšiu dobu, ktoré síce máte radi, ale príde čas posunúť ich a nájsť si nový obľúbený kúsok. Najali sme profesionálneho grafika, ktorý reflektoval a vnímal HDE firemnú kultúru, víziu a stratégiu, ktorá je plánovaná do budúcna. Veľmi sa nám páči výsledok nového a jednoduchého loga, a dúfame, že aj vám. 

  • Stánok duševného zdravia
    7. november 2022

    Ďakujeme našim klientom za príležitosť byť hodnotnou súčasťou Dní zdravia priamo na pracovisku. V HDE Stánku duševného zdravia majú zamestnanci možnosť testovania v rôznych seba-rozvojových oblastiach a následne konzultovať s poradenským psychológom. Oceňujeme, že si naši klienti vážia zdravie svojich zamestnancov a poskytujú program duševného zdravia (Employee Assistance Program), ktorý sa už v mnohých spoločnostiach stal neoddeliteľnou súčasťou firemnej kultúry.

  • Teambuilding pri dobrom jedle
    7. november 2022

    Keď je toho extrémne veľa, oplatí sa zastaviť a vychutnať si dobré jedlo, aby sme načerpali nielen fyzickú silu, ale aj mentálnu a emocionálnu, v kruhu tých, ktorých máme radi. Sme nesmierne radi, že sme mali príležitosť pri dobrom slovenskom jedle (husacina, lokše a kapusta) spomaliť aj počas vyťaženej jesene spolu s vzácnymi kolegami.

  • (Ne)Vianočný benefičný koncert so skupinou Fragile
    19. október 2022

    Poznáte ten pocit hrdosti a spolupatričnosti, keď ste súčasťou niečoho takého veľkého ako je pomoc ľuďom v núdzi? Presne tento pocit v nás a v našich klientoch zanechal krásny a nezabudnuteľný večer, ktorý sme zažili vďaka nášmu tímu a nadácii Integra v čarovných priestoroch v Starom meste Bratislavy. Sme hrdí na to, že máme to privilégium pomáhať a šíriť dôležitú myšlienku podpory ľuďom, ktorí to potrebujú najviac, ako napríklad podpora detičiek v Afrike alebo ľudia poznačení vojnou na Ukrajine.

    Tento večer bol pre nás dôležitou súčasťou našej práce a naplnil nás vierou a nádejou, že v ľuďoch je stále veľké odhodlanie pomáhať a za to všetkým našim vzácnym hosťom a klientom ĎAKUJEME. Neváhajte byť s nami súčasťou lepšieho sveta: https://integra.darujme.sk/koncerthde/

  • Duševné zdravie
    14. október 2022

    Pre nás v Human Dynamic Europe je starostlivosť o duševné zdravie každodenným poslaním, nielen na Svetový deň duševného zdravia. Vieme, že je dôležité v práci, aj doma, nakoľko sa tieto dve prostredia prelínajú a spolu súvisia.  Je pilierom zdravej spoločnosti a mali by sme ho podporovať vo všetkých aspektoch života. Náš tím je preto zložený z odborníkov na psychickú pohodu a sme vždy nápomocní firmám a ich zamestnancom, aby sme ich podporili a podali im pomocnú ruku. Sme hrdí a vďační našim klientom, ktorí nás v tejto myšlienke nasledujú, a ktorí cítia takú istú prioritu a zodpovednosť voči svojim zamestnancom. Spätnou väzbou sú im spokojní a šťastní zamestnanci, ktorí vnímajú podporu od svojej spoločnosti a vedia, že sú pre nich dôležitou súčasťou firmy.